Автоматизація технологічного процесу виробництва гальмівних колодок - Ягодка, Станіслав (НТУ «Дніпровська політехніка», 2022)
Об'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним обладнанням з виробництва гальмівних колодок. Об'єкт дослідження – підсистема автоматичного керування камерою термостабілізації гальмівних колодок у тунельній печі типу ПТ-В 10/400. Предмет дослідження – розробка моделі підсистема автоматичного керування для регульованої по температурі камери термостабілізації гальмівних колодок у тунельній печі типу ПТ-В 10/400. Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування. Розглянуто техніко-економічного обґрунтування ефективності результатів розробки і впровадження автоматизованої підсистеми керування технологічним обладнанням з випуску гальмівних колодок. Проведено аналіз небезпечних і шкідливих виробничих чинників, розроблено інженерно-технічні заходи по охороні праці і виконана розрахункова частина
Keywords: СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ТЕМПЕРАТУРА, СИНТЕЗ СИСТЕМИ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬ