Проектування бурових доліт PDC та режимів їх роботи з використанням нового способу кількісної оцінки динамічної твердості гірських порід - Люльченко Артем Валерійович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра здобувача Люльченко Артема Валерійовича академічної групи 185м-24-1 ІП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології. Мета роботи: розробити та обґрунтувати новий метод кількісної оцінки динамічної твердості гірських порід для проектування бурових доліт PDC та режимів їх роботи, забезпечуючи підвищення ефективності буріння на родовищах України.
Design of PDC Drill Bits and Optimisation of Their Operating Parameters Based on a Novel Method for Quantitative Assessment of Rock Dynamic Hardness
Keywords: долота pdc; динамічна твердість гірських порід; кількісна оцінка; ріжучо-скелювальна дія; проектування бурових доліт; режими буріння; установка умр; об'ємне руйнування