Використання прогресивних типів зварювання в високоміцних металевих конструкціях для підвищення естетичності та довговічності - Субота, Ілля, Сатніславович (НТУДП, 2022)
Метою роботи є пошук матеріалознавчого підходу до процесів підвищення конструктивних і експлуатаційних властивостей високоміцних високов’язких сталей після впливу гібридної лазерної електродугової зварки. Досліджено структуру низьколегованої низьковуглецевої сталі, прокатаної за експериментальною технологією (контрольована прокатка з отриманням бейнітних структур). Проаналізовані структура та міцнісні характеристики досліджуваної експериментальної сталеі. Проведено мікроструктурні дослідження кінетики формування структури високоміцних низьколегованих сталей.
Keywords: ГІБРИДНЕ ЗВАРЮВАННЯ, ВИСОКОМІЦНА ВИСОКОВ’ЯЗКА МІКРОЛЕГОВАНА СТАЛЬ, КОНТРОЛЬОВАНА ПРОКАТКА, АНАЛІЗ ЗВАРНОГО ШВА, ЗОНА ТЕРМІЧНОГО ВПЛИВУ