Галузева термінологія: специфіка перекладу військових термінів з англійської на українську мову - Лобанов, В.І. (My University, 2023)
Об'єктом дослідження є військові терміни. Предметом дослідження виступають способи перекладу військових термінів українською мовою. Метою роботи є виявлення способів перекладу військових термінів у публіцистичних текстах. Для досягнення мети ставляться такі завдання: -визначити поняття терміна та розглянути його ознаки; - проаналізувати класифікації термінів; - розглянути сферу вживання військових термінів; - дослідити способи перекладу військових термінів; - проаналізувати проблеми перекладу військових термінів; Матеріал дослідження - англомовні публіцистичні тексти. Для вирішення поставлених завдань використовуються наступні методи дослідження: метод аналізу та синтезу теоретичної інформації; метод суцільної вибірки під час збору інформації; контекстуальний аналіз; порівняльний аналіз.