Екологічні наслідки функціонування металургійних підприємств - Коробко С.С. (НТУ "ДП", 2025)
Металургійна промисловість на сьогодні є основою експортного потенціалу країни. Але вона відрізняються підвищеними витратами матеріальних, паливно-енергетичних, трудових та інших ресурсів у порівнянні з металургією інших країн. Металургійне виробництво – складне, трудомістке і завдає шкоди навколишньому середовищу, включає добування залізної руди, вапняку, одержання металургійного палива – коксу, підготовку вихідної сировини (подрібнення, збагачення, сортування за розміром кусків тощо); виплавку чавуну в доменних печах, його розливання, зберігання і транспортування. На долю металургійних підприємств припадає від 15 до 50% загальних забруднень довкілля промисловістю.
Keywords: металургійна промисловість; екологічні наслідки; металургійне підприємство