Моделювання обсягу економічного відшкодування збитків від техногенного забруднення регіональної соціально-економічної системи - Антонюк, О. П. (НГУ, 2012)
На сьогоднішній день більшість досліджень як в Україні, так і за кордоном, спрямована на вивчення впливу на збитки у натуральній формі окремих факторів оточуючого середовища. Важливою проблемою, яка виникає при побудові залежності між вектором факторів впливу та економічними збитками, є вибір адекватної структури залежності. Існуючі методи структурної ідентифікації економіко-математичних моделей є непридатними у випадку гарантованого оцінювання збитків.
Keywords: техногенне забруднення; техногенное загрязнение; природная среда; природне середовище; економічне відшкодування збитків; экономическое возмещение ущерба; регіонально соціально-економічна система; регионально социально-экономическая система