Англомовний політичний дискурс: лексико-стилістичний та перекладацький аспекти (на матеріалі промов Д.Байдена та Д.Трампа про російсько-українську війну) - Чернявська Олена Константинівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра студента Чернявська Олена Константинівна академічної групи 035м-24з-1 ЕТФ спеціальності 035 Філологія. Метою роботи є аналіз перекладу політичного дискурсу Д. Байдена та Д. Трампа щодо російсько-української війни — з урахуванням рецептивної чутливості української аудиторії, риторичних стратегій оригіналу та етично вмотивованих 7 перекладацьких трансформацій.
English-Language Political Discourse: Lexico-Stylistic and Translational Aspects (case-study of J. Biden's and D. Trump's speeches on the Russian-Ukrainian war)
Keywords: Політичний дискурс; конфліт; російсько-українська війна; етика спротиву; популістські фрейми; етична інтервенція