Удосконалення алгоритму ідентифікації небажаного вторгнення в локальну мережу підприємства в умовах недостатньої інформації із застосуванням технологій OLAP - Педан, Антот (My University, 2023)
Мета кваліфікаційної роботи: удосконалення алгоритму ідентифікації небажаного вторгнення в локальну мережу підприємства.

Практична цінність отриманих в роботі результатів полягає у розробці та реалізації стійкого алгоритму ідентифікації спроб несанкціонованого вторгнення у локальну мережу підприємства з використанням засобів інтелектуального аналізу даних, який ефективно протидіє зовнішнім атакам. Згаданий алгоритм не просто ідентифікує вид відомої мережевої атаки, а й вірно реагує на атаки нових типів.
В інформаційно-аналітичному розділі проведено аналіз структури початкових даних, типів даних та ступеню їх інформативності; запропоновано структуру сховища даних, перелік метрик та вимірів, звернення за якими до нього приймаються; визначити методи дослідження, програмне середовище та шляхи розв’язання задачі. В спеціальному розділі роботи розроблено новий методологічний підхід до класифікації з’єднань на нормальні та небажані вторгнення на основі агло-мераційної класифікації; розроблено стійкий метод ідентифікації нормальних з’єднань та класифікації небажаних вторгнень; проведено експериментальну перевірку роботи алгоритму.
Keywords: ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ; МЕРЕЖЕВА АТАКА; OLAP