Пріоритетні цінності публічного управління в Україні - Дашевська, Ю. С.; Сергієнко, Е. О. (НТУ ДП, 2021)
Успіхи у перебудові системи управління суспільством в значній мірі залежать від кадрового персоналу публічних служб, представники якого мають зрозуміти і внутрішньо прийняти нову модель демократичного врядування, стати агентами змін. У свій діяльності особи керуються цінностями, а значить вітчизняні службовці не перетворяться на управлінців нової генерації, якщо залишатимуться прихильниками старих управлінських парадигм. Тому теоретичне обґрунтування аксіологічних передумов ефективного реформування публічної служби, ретельне вивчення ціннісних орієнтацій посадових осіб органів державних служб та місцевого самоврядування, пошук шляхів демократизації та етизації світогляду чиновників як передумови їхньої належної професійної діяльності, є важливим завданням сучасної науки в Україні [1]. М. Рокич трактував цінності як усталене переконання в тому, що «…певний спосіб поведінки або кінцева мета існування має потенційне значення з особистого або соціального погляду, на відміну від протилежного або зворотнього способу поведінки, чи кінцевої мети існування…»
Keywords: публічне управління; система управління