Якісна характеристика амфіболітів Горішнє-Плавнинсько-Лавриківської ділянки (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Пащенко, Павло Сергійович; Лозовий, Андрій Леонідович (My University, 2023)
Амфіболіти новокриворізької світи розповсюджені вздовж всього східного борту кар’єру Горішнє-Плавнинсько-Лавриківської ділянки. З заходу вони перекриті породами сланцевої підсвіти саксаганської світи, на схід розповсюджені за межами проектного контуру кар’єру. Крім того, окремі поклади амфіболітів зустрічаються у вигляді лінзовидних реліктових останців серед гранітоїдів західного борту південної частини ділянки (Горішнє-Плавнинське родовище).
Keywords: амфіболіти; сланці амфіболові; акцесорні мінерали; рогова обманка; плагіоклаз; кварц