Рослинні технології вилучення тяжких металів - Коньова, К. С.; Босняк, Є. М.; Вамболь, С. О. (НТУ ДП, 2021)
Розглянуто деякі шляхи використання екологічних адсорбентів на основі рослин. Запропоновано використання гіперакумулятивних рослин, які можуть накопичувати велику кількість металевих компонентів. Для зниження негативного впливу важких металів на ґрунти пропонується вирощування рослин окремих видів на місцях утворення відходів.
Keywords: важкі метали; рослинні технології; екологічна безпека