Геолого-технологічні особливості Малосорочинського нафтогазового родовища (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Коровяка, Євгеній Анатолійович; Хоменко, Володимир Львови; Пащенко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Павло Сергійович (My University, 2024)
Родовище розташоване в Миргородському районі Полтавської області на відстані 12 км від м. Миргород. У тектонічному відношенні воно знаходиться в межах Малосорочинсько-Радченківського структурного валу в центральній частині приосьової зони. Підняття виявлене в 1951 р. у мергелях київської світи палеогену структурно-картувальним бурінням на північний захід від Радченківської структури, а згодом підтверджене і геофізичними роботами по сейсмічних горизонтах палеозою та мезозою.
Keywords: Малосорочинське родовище; геологічна будова; нафта