Позиція інформаційного простору КНР в контексті Російсько-Української війни: філософська рефлексія - Ткаченко, К. В.; Петінова, О. Б. (НТУ ДП, 2022)
Офіційні ЗМІ та державні заклади підтримують думку, що головним ідеологічним і економічним суперником Китаю є Америка і з цього можна зробити висновки, чому на інформаційному тлі КНР і РФ дотримуються однакової думки. А саме, ключова роль Америки і НАТО у конфлікті. Тут треба зазначити, що Росія не може культивувати у Піднебесній риторику про нацизм та націоналізм в Україні, адже через прагматичність Китаю у міжнародних відносинах, подібні причини є невагомими для КНР і незрозумілими через патріотизм та єдність власної держави, які насаджуються урядом повсякчас.
Keywords: Російсько-Української війна; війна