Природа та сутність справедливості - Скворцова, О. Є.; Подковенко, Т. О. (My University, 2023)
Справедливість у своїй природі є відносним поняттям, яке відображає соціокультурну та правову дійсність конкретного суспільства, його рівень розвиненості та свідомості. В сучасний час справедливість може розглядатися як індикатор, що відображає відповідність моделі соціальної та правової держави її фактичному стану в суспільстві. Справедливість є однією з ключових понять в філософії, праві та суспільних науках. Вона відіграє важливу роль у формуванні моральних та юридичних норм, визначаючи рівень справедливості в суспільстві.
Keywords: соціокультурна дійсність; правова дійсність; справедливість