Картографування території міста Дніпропетровська за станом повітряного басейну - Горова, А. І.; Миронова, І. Г. (Видавництво НГУ, 2006)
Внедрение системы цитогенетического мониторинга окружающей среды урбанизированной территории города Днепропетровска с использованием биотеста «Стерильность пыльцы» высших растений. Установлено, что состояние воздушного бассейна города «неудовлетворительное». Проведено картографирование территории по указанному показателю.

Впровадження системи цитогенетического моніторингу навколишнього середовища урбанізованої території міста Дніпропетровська з використанням біотеста «Стерильність пилку» вищих рослин. Установлено, що стан повітряного басейну «незадовільний». Проведено картографування території за зазначеним показником.

Implementation of the cytogenetic monitoring system on urbanized areas of Dnipropetrovs’k with use the biological test “Pollen Sterility” is considered. As a bioindicators of environmental condition ferns were selected. It is stated that the condition of air basin is unsatisfactory. The mapping of the city territory on calculated indexes has been conducted.
Keywords: цитогенетичний моніторинг; урбанізована територія; біотест