Особливості статистичного зв'язку між вмістами германію та хрому у вугільному пласті с42 шахти «Cташкова» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2023)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між Ge та Cr у вугільному пласті с42 поля шахти «Сташкова» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та Cr у вугільному пласті с42 поля шахти «Сташкова».
Keywords: германій; хром; шахта «Сташкова»; вугільний пласт