Вплив конфігурації круглих включень на затухання хвиль у композитній балці - Кучин Ілля; Данішевський Владислав (НТУ "ДП", 2025)
У роботі досліджено вплив геометричної конфігурації круглих включень на загасання хвиль у композитній балці. Порівняно ефективність гумових включень та порожніх просторів у бетонній балці за допомогою чисельного моделювання. Результати показали, що гумові включення забезпечують краще розсіювання енергії та зменшення амплітуди переміщень.
Keywords: композитна балка; загасання хвиль; геометрична конфігурація; гумові включення; чисельне моделювання.