Розробка параметрів технології видобування вугілля пласта С6 шахти «Степова» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Мурга, Євген Сергіович (My University, 2022)
Об'єкт розробки: очисні роботи шахти «Степова». Мета кваліфікаційної роботи – збільшення навантаження на очисний вибій шляхом заміни діючого обладнання та зниження собівартості 1т вугілля, за рахунок впровадження нового комплексу. У вступі описано стан у гірничодобувній галузі та її місце в економіці України. В першому розділі приведена гірничо-геологічна характеристика родовища, місце розташування шахти, а також проведений аналіз виробничої ситуації на шахті «Степова». У другому розділі обґрунтовано параметри технології очисних робіт за допомогою механізованого комплексу Ostroj 70/125 замість застарілого комплексу. Наведено розрахунок дільничного транспорту та вентиляції ділянки. У підрозділі «Охорона праці» проведений розрахунок з комплексного знепилювання в очисному вибої, розроблена схема протипожежного захисту виїмкової ділянки. Наведено розрахунок дільничної собівартості 1 т вугілля при впровадженні проектних рішень. ШАХТА,
Keywords: ШАХТА, СИСТЕМА РОЗРОБКИ, ОЧИСНІ РОБОТИ, МЕХАНІЗОВАНИЙ КОМПЛЕКС, КОНВЕЙЄР, ВЕНТИЛЯЦІЯ, ОХОРОНА ПРАЦІ, СОБІВАРТІСТЬ