Про зв'язок між вмістами германію та кобальту у вугільному пласті с9 шахти «Благодатна» (Україна) - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2024)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Останні досягнення. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між вмістами Ge та Cо у вугільному пласті с9 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та Cо у вугільному пласті с9 поля шахти «Благодатна».
Keywords: германій; кобальт; вугільний пласт; шахта "Благодатна"