Обґрунтування доцільності застосування технології пастового закладання для рекультивації порушених земель Криворізького регіону - Петльований, М.В.; Халимендик, О.В.; Сай, К.С. (Дніпро, Україна: ІГТМ НАН України, 2024)
Дослідження присвячені обґрунтуванню доцільності застосування пастового закладання утворених гірничодобувною діяльністю відкритих техногенних пустот для можливості застосування будівельного напрямку рекультивації порушених земель. На підставі вивчення технологічних, екологічних, економічних і соціальних аспектів виявлено низку індикаторів, що можуть свідчити про доцільність та пріоритетність застосування пастового закладання у західній частині міста Кривий Ріг.