Туристичні магніти Дніпропетровщини - Варяничко, М. В. (НТУ ДП, 2024)
Туризм допомагає підвищувати впізнаваність та просувати культурні, створюючи міжнародний інтерес та привертаючи туристів з усього світу. Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) з кожним роком розширює кількість туристичних об’єктів, осередків через реалізацію проєкту «Туристичні магніти». Станом на вересень 2023 року у проєкті представлено 170 локацій, які варто відвідати туристам. Серед невичерпного багатства краєвидів та історичних артефактів, Дніпропетровщина сповнена туристичних магнітів, що приваблюють подорожних з усієї України та світу. Дніпропетровщина представлена шістьома локаціями (рисунок 1) [1]: 1. Петриківський музей етнографії у селі Петриківка. 2. Токівський водоспад в Апостолівському районі. 3. Вільногірський кар’єр («Дніпровські Мальдіви»). 4. КЗК «Палац Культури» у Жовтих Водах. 5. Кар’єр Південного гірничо-збагачувального комбінату (ПГКЗ) у Кривому Розі. 6. Свято-Троїцький Кафедральний собор у Дніпрі.
Keywords: туризм; Діпропетровщина