Визначення напрямів розвитку маркетингової товарної політики підприємства - Кушнір, Дмитро (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано маркетингову товарну політику підприємства на олійно-жировому ринку, а також проаналізовано внутрішнє (сильні та слабкі сторони) та зовнішнє сeрeдовищe (можливості та загрози) підприємства. Проведено маркетингове дослідження поведінки споживачів щодо випуску нового виду олії та її пакування. Об’єкт дослідження: формування маркетингової товарної політики підприємства. Метою роботи є розробка пропозицій щодо удосконалення маркетингової товарної політики підприємства. Положення, що захищаються: дослідження поведінки споживачів при виборі олії дозволило виявити їхні вподобання щодо зміни асортименту підприємства. Запропоновані рішення щодо розвитку маркетингової товарної політики спрямовані на покращення діяльності підприємства та нарощування обсягів продажу. Інформація щодо впровадження: результати дослідження будуть використані на підприємстві ПРАТЗІІ «ДОЕЗ» для покращення маркетингової товарної політики. Кваліфікаційна робота має тісний зв'язок із виконаними курсовими роботами з маркетингових досліджень та стратегічного маркетингу. Висновки, пропозиції щодо розвитку об’єкта розроблення: випуск нової продукції з різної сировини, запуск виробництва олії в скляних пляшках, а також покращення комунікацій та покращення політики просування. У роботі використано такі методи досліджень: анкетування, IFAS-аналіз, SWOТ-аналіз, матриця БКГ.
Keywords: МАРКЕТИНГОВА ТОВАРНА ПОЛІТИКА, АНАЛІЗ ПІДПРИЄМСТВА, ОЛІЙНО-ЖИРОВИЙ РИНОК, ДОСЛІДЖЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВПОДОБАНЬ