Аналіз відповідності моделей банкрутства економічним умовам Дніпропетровського регіону - Пістунов, І. М.; Чухлєбова, М. Л. (Видавництво ДНУ, 2005)
Проведено порівняльний аналіз коефіцієнтів фінансового стану торгово-збутових підприємств Дніпропетровського регіону за 2000-2003 роки з моделями визначення ймовірності банкрутства Альтмана, Спрінгейта, коефіцієнт вірогідності банкрутства, універсальна дискримінантна функція прогнозування банкрутства, Бівера, Cash-Flow, модель В.П. Мартиненко. Показано, що жодна з розглянутих моделей не дає стабільних оцінок імовірності банкрутства, тобто, їх застосування є неактуальним для дослдженого об’єкта.
Keywords: банкрутство; моделі визначення передбанкрутного стану; фінансові показники