Удосконалення способу та розробка пристрою виявлення сигналу відомої форми - Самусік, В. А. (My University, 2019)
Об’єкт розробки: приймач сигналів. Мета дипломного проекту: Розробка способу виявлення сигналу відомого точно, що дозволяє підвищити достовірність його виявлення при малих відношеннях сигнал/шум і його технічна реалізація. У введенні обґрунтована актуальність теми, сформульовані мета, а також основні вирішувані завдання. В першому розділі роботи були розглянуті методи виявлення сигналів відомих точно, а також представлені основні способи технічної реалізації цих методів. В другому розділі був розглянутий метод виявлення сигналу відомого точно на основі критерій Слепяна, а також була представлена структурна схема приймача за критерієм Слепяна. В економічному розділі вироблений розрахунок собівартості розробки, витрат на дослідження і обґрунтована економічна ефективність оцінки якості передачі мовного сигналу. Практична цінність результатів полягає у використанні запропонованого методу і приймача виявлення сигналу відомого точно, на основу критерій Слепяна, в радіотехніці.
Keywords: ОПТИМАЛЬНИЙ ПРИЙМАЧ; ВИЯВЛЕННЯ СИГНАЛІВ; МОДУЛЯЦІЯ СИГНАЛІВ; ДЕМОДУЛЯЦІЯ СИГНАЛІВ; ІНСТРУМЕНТАЛЬНА ПОХИБКА; СПЕКТР СИГНАЛУ; ФОРМА СИГНАЛУ