Формування варіанта раціонального розташування АГНКС в містах - Кузнецов, О. П. (Видавництво НГУ, 2017)
Розглянуто питання підвищення ефективності функціонування транспортних систем великих міст за рахунок переведення автомобілів для роботи на метані. На підставі аналізу практичних рішень і теоретичних досліджень даної проблеми визна- чено напрями дослідження і запропоновано критерій ефективності функціонування транспортної системи, що включає екологічну, паливну й комерційну складові. Роз- роблено динамічну математичну модель вибору шляху прямування транспортних за- собів і запропоновано алгоритм моделювання розподілу транспортних засобів відпо- відно до вулично-дорожної мережі міста, достатньої для практичних потреб точності. Визначено раціональні параметри мережі АГНСК. Зроблено оцінку ефективності функціонування транспортної системи міста й економічної ефективності АГНСК на прикладі м. Дніпро.
Keywords: транспортна система України; транспортная система Украины; економічна ефективність; экономическая эффективность; автомобілепотоки; автомобилепотоки; автомобільна газонаповнююча компресорна станція (АГНКС)