Вплив заліковування тріщини в анізотропній пластині на коефіцієнти інтенсивності напружень - Кравець Володимир; Івантишин Наталія; Філіпов Максим (НТУ "ДП", 2025)
Розв’язано задачу математичної теорії тріщин для анізотропного тіла з частково заповненим дефектом. Використовуючи модель вінклерівської основи задачу зведено до розв’язування сингулярного інтегро-диференціального рівняння відносно функції переміщень точок берегів тріщини. Числовий розв’язок рівняння отримано методом квадратур. Визначено вплив рівня заповнення тріщини на зміну коефіцієнтів інтенсивності напружень у її вершинах.
Keywords: заліковування тріщини; анізотропне тіло; включення; коефіцієнт інтенсивності напружень.