Обґрунтування ефективності рішень у сфері управління конкурентоспроможністю підприємства (за матеріалами АТ «НАК «Нафтогаз України») - Мельник, Вікторія Вадимівна (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення виступають процеси забезпечення ефективного розвитку управління конкурентоспроможністю діяльності підприємства АТ «НАК «Нафтогаз України». Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка управлінських рішень щодо підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: дослідження сутності поняття «конкурентоспроможність підприємства» та виділення основних її складових; досліджено механізм формування конкурентоспроможності підприємства; наведено загальну характеристику АТ «НАК «Нафтогаз України»; проаналізовано основні техніко-економічні показники його діяльності; здійснено аналіз конкурентного середовища підприємства; здійснено аналіз управління конкурентоспроможністю за матеріалами діяльності АТ «НАК «Нафтогаз України»; розроблено управлінські рішення щодо підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю підприємства; обґрунтовано ефективність впровадження інноваційних технологій на підприємстві АТ «НАК «Нафтогаз України».
Substantiation of the effectiveness of decisions in the field of enterprise competitiveness management (based on the materials of JSC “NJSC “Naftogaz of Ukraine”)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення виступають процеси забезпечення ефективного розвитку управління конкурентоспроможністю діяльності підприємства АТ «НАК «Нафтогаз України». Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка управлінських рішень щодо підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: дослідження сутності поняття «конкурентоспроможність підприємства» та виділення основних її складових; досліджено механізм формування конкурентоспроможності підприємства; наведено загальну характеристику АТ «НАК «Нафтогаз України»; проаналізовано основні техніко-економічні показники його діяльності; здійснено аналіз конкурентного середовища підприємства; здійснено аналіз управління конкурентоспроможністю за матеріалами діяльності АТ «НАК «Нафтогаз України»; розроблено управлінські рішення щодо підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю підприємства; обґрунтовано ефективність впровадження інноваційних технологій на підприємстві АТ «НАК «Нафтогаз України».
Keywords: ЕФЕКТИВНІСТЬ, КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, ПІДПРИЄМСТВО, УПРАВЛІННЯ, УПРАВЛІНСЬКІ РІШЕННЯ