УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ ПРИ РОЗРОБЦІ РОДОВИЩ КОРИСНИХ КОПАЛИН В УМОВАХ РОЗВИТКУ РИНКУ ЗЕМЛІ (заключний звіт) ГП – 431 - Прокопенко, Василь Іванович (My University, 2010)
РЕФЕРАТ Звіт по НДР: 218 стор., 41 рис., 24 табл., 97 формул, 90 джерел, 4 додатки. Об'єктом дослідження є система управління ресурсозберігаючим технолого-економічним розвитком гірничого підприємства в умовах розвитку ринку землі. Предметом дослідження є процес формування та оцінки якості ресурсів гірничого підприємства, як чинників конкурентоспроможності підприємства в сфері ринкових відносин. Головна ідея роботи полягає в розробці організаційних та економічних засад оцінки та розвитку ресурсного потенціалу підприємств в процесі поточного та стратегічного управління. Розглянуто теоретичні засади формування та оцінки конкурентоспроможності управлінського персоналу гірничодобувного підприємства в контексті його впливу на господарську діяльність підприємства; вдосконалено методичні основи управління якістю рекультивації порушених в результаті господарської діяльності гірничодобувного підприємства земель.
Робота закінчена 29 листопада 2010 р. Результати роботи розглянуто науково-технічною радою, протокол № 4 від 9 грудня 2010 р.
Keywords: ГІРНИЧОДОБУВНЕ ПІДПРИЄМСТВО; РЕСУРСИ; УПРАВЛІНСЬКИЙ ПЕРСОНАЛ; ЕФЕКТИВНІСТЬ; КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ; ТЕХНОЛОГІЯ ВИДОБУТКУ; РЕКУЛЬТИВАЦІЯ; ТЕХНОГЕННІ ҐРУНТИ; ПОКАЗНИКИ РОДЮЧОСТІ