Удосконалення системи поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму - Павлик, Анастасія Сергіївна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Мета роботи: аналіз екологічної небезпеки існуючої системи поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму в Україні та розробка шляхів її удосконалення.
Удосконалення системи поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму
Теоретичний розділ містить класифікацію ХДС, аналіз сучасного стану у сфері поводження з відпрацьованими ХДС в Україні, а також оцінку екологічних наслідків потрапляння відпрацьованих ХДС до довкілля. У технологічному розділі розглянуто досвід інших країн щодо організації збору та утилізації відпрацьованих хімічних джерел струму, проаналізовано існуючі технології переробки відпрацьованих ХДС, запропоновано рекомендацій щодо удосконалення системи поводження з відпрацьованим ХДС в Україні.
Keywords: ВІДПРАЦЬОВАНІ ХІМІЧНІ ДЖЕРЕЛА СТРУМУ; БАТАРЕЙКИ