Управління інноваційними процесами промислового підприємства на засадах контроллінгу - Козар, Д. С. (НГУ, 2012)
Недостатня інноваційна спрямованість розвитку промислових підприємств України робить їх неконкурентоспроможними як серед вітчизняних, так і серед закордонних підприємств. Саме тому в умовах трансформаційних процесів, що відбуваються в економіці Україні, особливу значущість набувають механізми управління розвитком підприємства на інноваційній основі. Однак, на нашу думку, підвищення конкурентоспроможності українських промислових підприємств не можливе без комплексної модернізації не тільки самих підприємств, а й системи управління ними. Сьогодні потрібні нові методи управління підприємствами, які враховували б особливості сучасної економічної ситуації та були б чутливими та гнучкими до впливу зовнішніх та внутрішніх ризиків промислових підприємств.
Keywords: контроллінг; контроллинг; трансформаційний процес; трансформационный процесс; комплексна модернізація; комплексная модернизация; промислове підприємство; промышленное предприятие