Геологічні особливості світових родовищ корундів (рубін, сапфір) - Семенченко, Владислава Олександрівна (My University, 2023)
Предмет досліджень: генетичні типи родовищ корундів світу, включення, інші діагностичні характеристики рубінів і сапфірів. Об’єкт досліджень: родовища дорогоцінного каміння групи корунду. Мета роботи: дослідження особливостей генезису і геологічної будови основних світових родовищ рубінів і сапфірів.
Keywords: РУБІН; САПФІР; ГЕНЕТИЧНІ ТИПИ РОДОВИЩ; РЕНТГЕН-ФЛУОРЕСЦЕНТНИЙ АНАЛІЗ; ВКЛЮЧЕННЯ; РЕГІОН ПОХОДЖЕННЯ