Аспекти впровадження акумулюючих енергосистем у техногеному просторі вугільних шахт - Фальштинський, В. С.; Саїк, П. Б.; Дичковський, Р. О.; Лозинський, В. Г.; Демидов, М. С. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Формулювання інноваційного підходу при раціональному освоєнні потенціалу вугільних шахт задля розширення господарчої діяльності гірничодобувних підприємств на базі впровадження підземних теплогенераторів при газифікації вугілля. Методика досліджень. Дослідження можливості впровадження підземних теплогенераторів та когенераційних систем при газифікації вугілля на місці його залягання ґрунтувалось на основі проведення аналітичних та лабораторних досліджень. Базою проведення аналітичних досліджень слугував досвід впровадження зазначених модулів та когенераційних установок, а базою лабораторних досліджень була лабораторна установка, що дозволяє змоделювати процеси протікання термохімічних та геомеханічних процесів у сформованому газогенераторі залежно від гірничо-геологічних умов залягання вугільних пластів, методів та способів подачі дуттьових сумішей на дзеркало вогневого вибою.
Aspects for implementing the cumulative energy systems during underground coal gasification
Keywords: гірничодобувне підприємство; акумулююча енергосистема; вугілля; підземна газифікація; теплогенератор; когенераційна система; технологічна схема; mining enterprise; cumulative energy system; coal; underground gasification; heat generator; cogeneration system; technological scheme