Проблема державного боргу в Україні за роки незалежності - Зуєва, А. С.; Цуркан, І. М. (НТУ ДП, 2022)
Державний борг виконує основну роль у бюджетному секторі країни, будучи важливою складовою його видаткової частини. Утворюючись в результаті накопичених або невиплачених відсотків за позиками, борг може сприяти збільшенню видатків, і тим самим ставати тягарем для суб’єктів господарювання, які є ключовим джерелом поповнення дохідної частини.
Keywords: борг; державний борг