Методи оцінювання безпеки транспортних коридорів при перевезенні небезпечних вантажів - Бородай, О. Ю.; Луг, Н. С.; Козачина, В. А. (НТУ ДП, 2022)
При можливої аварії на залізниці має місце інтенсивне забруднення атмосферного повітря та з’являється загроза ураження людей, які мешкають біля транспортного коридору. Тому виникає важлива проблема по оцінюванню небезпеки для мешканців, які знаходяться біля колії. На практиці дуже важливо мати спрощені математичні моделі, що дозволяють за кілька секунд визначити ризик ураження людей при різних аварійних ситуаціях.
Keywords: транспортний коридор; небезпечний вантаж; безпека