Проєкт будівництва комплексу виробок підготовки 1062 лави західного крила пласта С10 блока № 1 на шахті імені Героїв Космосу ВСП «ШУ ІМ. ГЕРОЇВ КОСМОСУ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Жогов, В.М. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 97 с. табл. 13, додатків - 10 , 14 джерел. РАМНО-АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ, МЕХАНІЗОВАНИЙ СПОСІБ, ТЕХНОЛОГІЯ СПОРУДЖЕННЯ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК, ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ. Об'єктом розгляду є проектування будівництва комплесу виробок для підготовки 1062 лави західного крила пласта С10 блоку №1 шахти ім. «Героїв космосу». Визначальним фактором у стабільній роботі шахти з потужністю не менше 3 млн.т вугілля на рік є розвиток очисних робіт на пластах С11, С10в і С9. Введення в експлуатацію нових лав дозволить шахті, підвищити обсяги видобутку вугілля, що призведе до економічного зростання регіону в цілому, збереженню робочіх місц. Тема обрана на підставі аналізу плану гірських робіт на найближчий рік. Метою дипломного проекту є: проектування будівництва виробок для розкриття і підготовки 1062 лави, що дозволить додатково збільшити річний видобуток шахти. В основі проекту закладена технологічна схема спорудження об'єкта в складних гірничогеологічних умовах. Виходячи з цього, потрібен специфічний підхід до організації і технології ведення робіт, вміння грамотно і ефективно використовувати матеріали, обладнання та інші фонди, детально продумуючи і обгрунтовуючи кожен вибір.

Explanatory note: 97 p. table. 13, appendices - 10, 14 sources. FRAME-ANCHOR FASTENING, MECHANIZED METHOD, TECHNOLOGY OF CONSTRUCTION OF MINING PRODUCTS, ECONOMIC EFFECT. The object of consideration is the design of the construction of a complex of workings for the preparation of 1062 lava of the western wing of the formation C10 block №1 mine. "Heroes of Space". The determining factor in the stable operation of the mine with a capacity of at least 3 million tons of coal per year is the development of treatment works on formations C11, C10c and C9. The commissioning of new benches will allow the mine to increase coal production, which will lead to economic growth in the region as a whole, saving jobs. The topic was chosen on the basis of the analysis of the mining plan for the coming year. The purpose of the diploma project is: designing the construction of workings for the opening and preparation of 1062 lava, which will further increase the annual production of the mine. The project is based on the technological scheme of construction of the object in difficult mining and geological conditions. Based on this, you need a specific approach to the organization and technology of work, the ability to competently and effectively use materials, equipment and other funds, thinking through and justifying each choice.
Keywords: РАМНО-АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ; МЕХАНІЗОВАНИЙ СПОСІБ; ТЕХНОЛОГІЯ СПОРУДЖЕННЯ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК; ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ