Дослідження впливу технологічних процесів зварювання на експлуатаційні характеристики конструкцій відповідального призначення - Чемерис, Яна, Ярославівна (НТУДП, 2022)
Метою роботи є дослідження впливу технологічних процесів зварювання на зародження та розповсюдження руйнування зварних з’єднань низьковуглецевих мікролегованих сталей. Проведено аналіз літературних джерел присвячених обраному напрямку досліджень; розроблено та проведено комплекс експериментальних досліджень щодо визначення взаємозв’язку між розповсюдженням пластичної деформації та зовнішнім навантаженням; досліджено загальні характеристики зварного з’єднання з точки зору розподілу навантажень; проаналізовано морфологію зварних з’єднань; досліджено зародження руйнування.
Keywords: ЗВАРЮВАННЯ, ЗОНА СПЛАВЛЕННЯ, ЗОНА ТЕРМІЧНОГО ВПЛИВУ, ЗВАРНИЙ ШОВ, ТРІЩИНА, ЗЕРНО, СТРУКТУРА