Підвищення ефективності діяльності виробничого підприємства (за матеріалами ТОВ «Арісто-Меблі») - Воротниченко, Марія Дмитрівна (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єкт розроблення – процес підвищення інвестиційної активності підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення інвестиційної активності підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясовано теоретичні аспекти ефективності як основного поняття та критерія діяльності підприємства; визначити особливості управління прибутковістю з метою підвищення ефективності діяльності підприємства; розглянуто особливості управління прибутковістю основних бізнес-процесів підприємства; досліджено методичні засади управління ціноутворенням як підґрунтя забезпечення ефективності підприємства; досліджено організаційно-економічну характеристику підприємства та проаналізувати його техніко-економічних показників; проведено аналіз фінансово-економічних показників діяльності ТОВ «Арісто-Меблі»; здійснено аналіз використання прибутку підприємства, вплив окремих чинників на його рівень та визначення резервів зростання прибутків; виявлено напрями підвищення ефективності діяльності ТОВ «Арісто-Меблі»; обґрунтовано необхідність запровадження оперативного планування при формуванні прибутку підприємства та оцінити ефективність запропонованих заходів.
Improving the efficiency of the production enterprise (based on the materials of LLC “Aristo-Furniture”)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єкт розроблення – процес підвищення інвестиційної активності підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення інвестиційної активності підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясовано теоретичні аспекти ефективності як основного поняття та критерія діяльності підприємства; визначити особливості управління прибутковістю з метою підвищення ефективності діяльності підприємства; розглянуто особливості управління прибутковістю основних бізнес-процесів підприємства; досліджено методичні засади управління ціноутворенням як підґрунтя забезпечення ефективності підприємства; досліджено організаційно-економічну характеристику підприємства та проаналізувати його техніко-економічних показників; проведено аналіз фінансово-економічних показників діяльності ТОВ «Арісто-Меблі»; здійснено аналіз використання прибутку підприємства, вплив окремих чинників на його рівень та визначення резервів зростання прибутків; виявлено напрями підвищення ефективності діяльності ТОВ «Арісто-Меблі»; обґрунтовано необхідність запровадження оперативного планування при формуванні прибутку підприємства та оцінити ефективність запропонованих заходів.
Keywords: ЕФЕКТИВНІСТЬ, ПРИБУТКОВІСТЬ, БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ, ЦІНОУТВОРЕННЯ