Деякі актуальні питання розвитку вугезбагачовальної галузі України - Дрешпак, Олександр Станіславович; Ішков, Валерій Валерійович; Козар, Микола Антонович (My University, 2023)
Багаторічна статистика розвитку вугледобувної промисловості України показує тенденцію її регресу, насамперед через високу собівартість видобутку та переробки гірничої маси що видобувається шахтами. У той же час, вугілля займає провідні позиції у виробництві електроенергії і за прогнозами кваліфікованих експертів, найближчим часом залишиться основним її джерелом. При цьому вуглезбагачення є однією з пріоритетних галузей промисловості України, оскільки з гірничої маси, що видобувається, виділяє кондиційні продукти, які є основною мінерально-сировинною базою для функціонування коксохімії та енергетики.
Keywords: вугледобувна промисловість України; вуглезбагачувальне виробництво