Концепція души за Якобом Бьоме в філософськом розумінні здоров’я - Одинець О. (УДУНТ, 2024)
Представлено дослідження філософської концепції душі в контексті ідеї християнської теології про триєдність Бога-Отця, Бога-Сина та Святого Духа німецького містика і філософа Якоба Бьоме. У дослідженні відстежена аналогія душі з рухомим принципом Святого Духа, що стає посередником не тільки між тілом і духом, а також плинною субстанцією, що здатна єднати світи, трансформуватися та впливати на духовний розвиток людини і, в свою чергу, на її здоров’я.
The concept of the soul according to Jakob Böhme in the philosophical understanding of health
Keywords: душа; модель здоров’я; холістична модель; холістичне здоров’я; модель «дух-душа-тіло»; екзістенціональна модель здоров’я; причинно-холістична модель; soul; health model; holistic model; holistic health; "spirit-soul-body" model; existential health model; Causal-holistic model