Клініко-лабораторна діагностика алергічних захворювань - Кагамлик Єлизавета (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2025)
Пояснювальна записка: 80 сторінки тексту, 6 рисунків, 5 таблиці, 50 літературних джерел. Мета роботи – проведення аналізу показників загального Ig E серед дорослого населення та дітей.
Кагамлик Є.А. Клініко-лабораторна діагностика алергічних захворювань: Кваліфікаційна робота бакалавра / Кагамлик Є.А. - Дніпро, 2025. - 80 с.
У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, завдання та практичну цінність дослідження. У теоретичному розділі охарактеризовано імунітет та імунну системи людини, поняття алергії та розвиток алергічних реакцій. Описано імуноглобуліни як важливі фактори гуморального імунітету та сучасні методи діагностики алергічних захворювань. У практичному розділі детально описано підготовку зразків та імунохемілюмінесцентний метод визначення показників загального Ig E. Проаналізовано 485 дослідних зразки, що отримано від дітей та дорослих, зокрема порівнювали жінок та чоловіків.
Keywords: ІМУНІТЕТ; АЛЕРГІЯ; АЛЕРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ; IGE; ІМУНОГЛОБУЛІНИ; ХЕМІЛЮМІНІСЦЕНТНИЙ МЕТОД