Обґрунтування ефективності рішень у сфері управління конкурентоспроможністю підприємства (за матеріалами ТДВ «Одеський завод мінеральної води «Куяльник») - Ромащенко, Карина Янівна (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єкт розроблення – процес управління конкурентоспроможністю підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка рішень щодо підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: розглянуто сутність конкурентоспроможності підприємства; наведено фактори впливу на конкурентоспроможність підприємства; досліджено методики оцінювання конкурентоспроможності підприємства; наведено загальну характеристику ТДВ «Одеський завод мінеральної води «Куяльник; проаналізовано основні техніко-економічні показник його діяльності; досліджено фінансові результати діяльності підприємства; здійснено аналіз показників рентабельності підприємства; розроблено управлінські рішення щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства; здійснено розрахунок ефективності запропонованих заходів
Substantiation of effectiveness of decisions in the field of management of competitiveness of the enterprise (based on the materials of Odessa factory of mineral water "Kuyalnik")
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єкт розроблення – процес управління конкурентоспроможністю підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка рішень щодо підвищення ефективності управління конкурентоспроможністю підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: розглянуто сутність конкурентоспроможності підприємства; наведено фактори впливу на конкурентоспроможність підприємства; досліджено методики оцінювання конкурентоспроможності підприємства; наведено загальну характеристику ТДВ «Одеський завод мінеральної води «Куяльник; проаналізовано основні техніко-економічні показник його діяльності; досліджено фінансові результати діяльності підприємства; здійснено аналіз показників рентабельності підприємства; розроблено управлінські рішення щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства; здійснено розрахунок ефективності запропонованих заходів
Keywords: КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, УПРАВЛІННЯ, ПІДПРИЄМСТВО, УПРАВЛІНСЬКЕ РІШЕННЯ, ЕФЕКТИВНІСТЬ