Розробка функціонального продукту емульсійного типу - Сидоренко, А. В. (My University, 2013)
Постійне погіршення стану навколишнього середовища та наслідки від аварії на Чорнобильській АС негативно впливають на стан здоров’я населення нашої країни. Як наслідок, недостатній вміст в організмі людини хімічних елементів та вітамінів, викликаний професійними, екологічними та клімато-географічними факторами призводить до зростання числа ракових захворювань та захворювань щитовидної залози. Тому актуальним є введення в раціон харчових продуктів, які мають підвищену харчову цінність і виконують лікувально-профілактичну функцію.
Keywords: продукт функціонального призначення; продукт функционального назначения; продукт морського походження; продукт морского происхождения; здоро`я людини; здоровье человека