Монгольське іго в оцінці сучасних істориків - Фомінок, Владислав (My University, 2022)
Метою даної кваліфікаційної роботи є дослідження висвітлення явища монгольського іга в рамках сучасної історіографії. Задля досягнення поставленої мети слід виконати наступні завдання: - визначити методологічні засади дослідження; - сформувати відповідну джерельну базу; - проаналізувати різні погляди сучасних дослідників щодо сутності та існування монгольського іга. Об'єктом дослідження є становлення та розвиток наукових знань про монгольське іго. Предметом вивчення є сучасна історіографія монгольського іга.
Keywords: монгольське іго, історіографія