Розрахунок коефіцієнта коректування тарифних нетто-ставок в безризиковому страхуванні - Пістунов, І. М. (My University, 2010)
Використовуючи дослідження американських та англійських соціологів про залежність середнього терміну життя для осіб, що народилися в різні періоди року, та даних перепису населення 2000 року, розраховано аналтичні залежності для ймовірності дожиття для різних віків громадян України та визначено коефіцієнти коректування тарифних нетто-ставок при страхуванні життя з урахуванням дати народження застрахованої особи, що дозволяє відмовитися від застосування таблиць смертності в актуарних розрахунках.
Keywords: безризикове страхування; актуарні розрахунки; тарифні нетто-ставки; коефіцієнт корегування