Злиття як основний напрям стратегії розвитку паливно-енергетичного підприємства - Пономаренко, П. І.; Марченко, О. О. (Видавництво НГУ, 2012)
Процеси злиття і поглинань є характерними для ринкової економіки. Частина економістів-управлінців вважає, що злиття і поглинання ліквідовують чесну конкуренцію, що не веде до розвитку національної економіки. Окремі зарубіжні економісти засуджують процеси злиття і поглинання. Більшість же вітчизняних експертів вважають злиття одним з ефективних інструментів стратегії розвитку компанії.
Keywords: паливно-енергетична галузь; стратегія розвитку