Поетика збірки Олександра Зайвого «Орільські горлиці» - Цапурда, К. О.; Ромас, Л. М. (НТУ ДП, 2022)
Олександр Зайвий – український поет та прозаїк Дніпропетровщини. Поет із рідкісним даром малювання пейзажів за допомогою слова. У яких би краях він не був, його серце завжди поверталося в рідне Приорілля. Любов до рідної землі він висловлює у своїх поезіях. Збірка «Орільські горлиці» – це зібрання поезій Олександра Зайвого про маленьку батьківщину, могилівський край, природа якого, мабуть, і надихала поета. Оскільки творчість Олександра Зайвого наповнена символізмом, вона являє собою дуже цінний матеріал для дослідження поетики текстів.
Keywords: Олександр Зайвий; збірка «Орільські горлиці»; дослідження поетики текстів; персоніфікація