Модернизация шнеку спірального класифікатора 2КСП– 12×84 продуктивністю 100 т/год - Швець, О. А.; Бондаренко, А. О. (НТУ ДП, 2022)
Головною технічною проблемою спірального класифікатора 2КСП–12×84 є значний знос лопатей шнеку в наслідок їх стирання об пісок. Тому робота присвячена розв'язанню даної технічної проблеми. Модернізація шнеку спірального класифікатора полягає у розділенні спіралі на окремі секції, що складаються з лопатей, закріплених на спеціальних основах (рис. 3). Дане рішення дасть можливість оперативно замінювати пошкоджені ділянки спіралі на нові. Лопаті також додатково захищаються футеруванням, виконаним з листів поліуретану, які також є знімними.
Keywords: спіральний класифікатор 2КСП–12×84; процес дешламації піску; модернізація шнеку