Визначення особливостей буріння та промивання похило-скерованих свердловин на родовищах вуглеводнів - Коваль, Андрій Григорович (My University, 2023)
Практичні результати – розроблено вдосконалену технологію розробки нафтогазоконденсатного покладу, що базується на прогресивних прийомах і методах виконання свердловинних робіт. Практична значимість кваліфікаційної роботи – підвищення техніко-економічних показників та ступеню безпечності бурових свердловинних та ін-ших допоміжних робіт за рахунок вдосконалення режимних параметрів та тех-нології їх виконання
Keywords: ПЛАСТОВЕ ВУГЛЕВОДНЕВЕ РОДОВИЩЕ, ПОХИЛО-СКЕРОВАНА ЕКСПЛУАТАЦІЙНА СВЕРДЛОВИНА, ДОЛОТО, КОЛОНА БУРИЛЬНИХ ТРУБ, ПАРАМЕТР РЕЖИМУ ПОГЛИБЛЕННЯ ВИБОЮ, ТИСК, ПРОМИВАЛЬНА РІДИНА, ТЕХНОЛОГІЯ.