Меркурій у нафтах родовищ східного нафтогазоносного регіону України - Козій, Є. С.; Пащенко, П. С.; Ішков, В. В. (НТУ ДП, 2023)
Увага до проблем накопичення та міграції мікроелементів, зокрема меркурію у нафті пов’язана з актуальними науково-технічними питаннями генезису вуглеводнів, з можливістю їх промислового вилучення в процесі переробки нафти із метою подальшої реалізації, як супутньої сировини, а також можливістю визначати екологічні ризики використання цих нафт як сировини для виробництва нафтопродуктів і, в першу чергу, бензину та дизельного палива. Дана робота присвячена результатам досліджень особливостей геохімії меркурію у нафтах основних родовищ Східного нафтогазоносного регіону України, що є найбільшим за обсягом розвіданих запасів, прогнозних ресурсів та видобутком.
Keywords: нафтові родовища; меркурій; нафтогазоносний регіон України