Економетрика - Пістунов, І. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2024)
В посібнику подано приклад і наведено порядок підготовки даних, їх аналізу на достовірність та достатність, перед розрахунком коефіцієнтів лінійних та квазілінійних моделей. Наведено поняття похибки прогнозування та моделювання, статистичної достовірності коефіцієнтів моделей. Наведено приклади розрахунків, надано пояснення щодо структури даних. Призначено для студентів спеціальності 051 «Економіка».
Keywords: економетрична модель; статистична характеристика; вибірковий коефіцієнт парної кореляції; лінійна парна регресія